27 november 2021

EHBO Cursus

Het is altijd handig EHBO cursus te voltooien. Het kost niet veel tijd, moeite of geld en hierna kun je iemand de eerste hulp aanbieden en misschien wel zijn leven redden. EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongeluk en hiervoor kun je een cursus volgen. Dan leer je theorie en praktijk over de eerste hulp. Er zijn in Nederland op veel plekken EHBO cursussen te volgen en wij raden hierbij de veiligheidstrainingen van G4S aan. Als eerste zul je een basistraining EHBO moeten doen en om dan up to date te blijven over de dingen die veranderen en worden aangepast word je gevraagd om regelmatig een herhaaltraining te doen.

De indeling van een EHBO cursus

Bij G4S veiligheidstrainingen kun je dus ook een EHBO cursus doen. Deze cursus is zo goed omdat er een goede combinatie en verdeling is tussen theorie en praktijk. Je leert bij theorie eerste het herkennen van bepaalde signalen en medische verschijnselen zodat je deze kan onderscheiden van elkaar. Dan leer je daarnaast hoe je daarvoor moet handelen. Hiervoor worden nepslachtoffers ingezet. Als je voldoende hebt meegewerkt en je je examen met een voldoende afsluit, krijg je een EHBO diploma en certificaat. Deze is twee jaar geldig en kan vernieuwd worden door een EHBO herhalingscursus te doen. Hier wordt je kennis opgefrist en eventuele nieuwe dingen aan je geleerd.

Een laatste pleidooi voor de EHBO cursus

Een EHBO cursus kost niet veel tijd, moeite en geld en het is altijd fijn om te weten hoe je iemand kan redden en eerste hulp aan kan bieden. Dit kan voor je persoonlijk fijn zijn, maar het kan ook fijn voor een werkgever om iemand met een EHBO diploma in dienst te hebben. Kortom: er zitten alleen maar voordelen aan het behalen van een EHBO cursus.