23 oktober 2021

Hoe kies je de maat van je dekbed?

Om een ​​comfortabele nachtrust te krijgen en te genieten van een goede nachtrust, is het belangrijk om je bed zo goed mogelijk in te delen. Kussens, matrassen, beddengoed en dekbedden behoren immers tot de pijlers van een goede nachtrust. Voor dat laatste, het dekbed, zijn er tal van opties:

  • ganzendons of synthetische dekbedden
  • lichte, warme, gematigde of 4-seizoenen dekbedden
  • dekbedden met speciale behandeling (anti-huisstofmijt, anti-vlekken, anti-krimp etc.)

Het assoriment is groot, maar kies zeker de juiste grootte van een eenpersoons dekbed!

Een te klein dekbed verstoort je slaap omdat het je niet voldoende bedekt en onaangename luchtinlaten veroorzaakt. Als je dekbed te groot is, sleept het over de vloer, is het moeilijk te hanteren en oefent het te veel gewicht uit op de zijkanten van het bed.

Het 140×200 dekbed alleen voor een eenpersoonsbed?

Voor een eenpersoonsbed tot 90cm breed is het aan te raden om een eenpersoons dekbed van 140x200cm te kiezen (standaard maat voor 1 persoon). Het is ook mogelijk om een dekbed van 200×200 te gebruiken , als de slaper veel beweegt of een imposante bouw heeft. Het geeft veel meer comfort tijdens de nacht.

Voordeel bij het wassen

Het is heel goed mogelijk om een eenpersoons dekbed in je eigen wasmachine te wassen.

Een ​​eenpersoons dekbed kan gewassen worden in een wasmachine met een capaciteit van 7 kg. De was van grotere dekbedden moet je wellicht uitbesteden.

Vooral bij kinderen moet wassen en drogen vaak snel gaan na een nachtelijk ongelukje. Ook mensen met een huisstofmijtallergie moeten hun dekbedden en beddengoed regelmatig wassen.

Let wel op de wasvoorschriftenen na het wassen kan het drogen in een wasdroger of in de open lucht met een droogrek