27 november 2021
management vacatures eindhoven

Speelgoed voor volwassenen

Hoe oud je ook bent, speelgoed blijft altijd leuk. Misschien speel je nu niet meer met je poppenhuis van vroeger of met je dokterssetje, maar spelen doen we allemaal. Er is een heleboel speelgoed voor volwassenen. Van een legpuzzel van 500 stukjes tot een spel kaarten en van simpel pen en papier tot leuk bordspel, de opties zijn eindeloos. Hier wordt wat van het populairste speelgoed voor volwassenen op een rijtje gezet.

Bordspellen

Je kunt het niet over speelgoed voor volwassenen hebben, zonder bordspellen te noemen. Vrijwel ieder huishouden heeft wel een aantal bordspellen. Vaak worden die gedaan tijdens kerst met de hele familie, maar je hoeft er geen speciale aangelegenheid voor te hebben. Bordspelletjes komen in zo veel soorten dat er voor iedereen wel iets tussen zit. Sommige mensen houden het bij de klassieke bordspellen zoals ganzenbord en mens erger je niet, andere mensen proberen graag de nieuwste spelletjes uit en weer anderen vinden werkelijk alles leuk. Er is slechts een nadeel aan bordspelletjes: je hebt er andere mensen voor nodig. De meeste bordspellen komen niet met een variant die je in je eentje kunt spelen. Met z’n tweeën kun je echter de meeste al gewoon doen!

Legpuzzels

Speelgoed waar je wel in je eentje mee aan de slag kunt is de legpuzzel. Legpuzzels zijn nog altijd erg populair onder volwassenen. Met name de legpuzzels van Jan van Haasteren vallen in de smaak. Dat is niet zo gek, het maken van een legpuzzel is goed tegen stress, maakt je hoofd leeg en zorgt dat een stofje genaamd dopamine vrijkomt. Dopamine zorgt ervoor dat iemand zich fijn en gelukkig voelt. Dat maakt de legpuzzel een zeer geschikte hobby voor volwassenen. En het feit dat je een legpuzzel in je eentje kan doen is fijn, maar dat betekent niet dat dat moet! Je kunt ook je vrienden, partner, familie of kinderen optrommelen en met zijn allen rond de tafel zitten om een legpuzzel te maken. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om een 1000 stukjes puzzel online te kopen!

Tekenspullen

Iedereen heeft als kind wel getekend en gekleurd. De een was daar beter in dan de ander, en iedereen had zijn of haar eigen stijl. Dat maakte het zo leuk! Maar tekenen heeft geen maximale leeftijd, dat kan nog steeds! Je kunt het op veel manieren invullen. Ga jij voor een simpel potlood en een velletje papier of wil je aan de slag met stiften, om te kunnen tekenen heb je niet veel nodig. En als jij liever met een doos kleurpotloden aan de slag gaat om iets in te kleuren, kan dat ook! Er zijn genoeg kleurboeken voor volwassenen en er komen er steeds meer bij.

Zoals gezegd doet iedere volwassen nog aan spelen, in welke vorm dan ook. Het houdt je brein bezig en laat je creativiteit stromen en dat is altijd goed. Pak dus snel een bordspel, legpuzzel of kleurboek erbij en ga aan de slag!