23 oktober 2021
vislucht in huis

Verhelpen van een vislucht in huis

Bijna iedereen zal dit probleem wel herkennen. Je hebt zin in een lekker visje en koopt deze dan ook bij de visboer. De avond waarop je de vis wil koken komt er opeens iets tussen waardoor het niet lukt om op die avond de vis te bereiden. De volgende dag kom je beneden en ruik je opeens een penetrante lucht. Jawel, het is de vis die je gisteren wilde eten en nu over datum is. De vislucht blijft hangen in je koelkast en in je huis. Het liefst wil je zo snel mogelijk van deze geur af maar hoe dan? Dit probleem lossen wij in dit artikel op.

vislucht in huis

Er zijn verschillende soorten tips om van je vislucht in huis af te komen. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

– Vanillesuiker in de oven; Verwarm de vanillesuiker op in de oven en laat het schaaltje ongeveer vijf minuten staan. Zorg er wel voor dat je oven is voorverwarmd op 180 graden en dat je een ovenbestendig schaaltje of bakje gebruikt! De lucht zou hierna normaal gesproken meteen weg moeten gaan. Ook ruikt je huis nu lekker naar vanillesuiker!

– Zet een bakje koffie; Koffiebonen laten je huis lekker ruiken en zorgen er voor dat de vislucht in huis geneutraliseerd wordt. Als de bonen aan het malen zijn komt er een lucht vrij wat erg aangenaam is. Het elimineert ongewenste kookluchtjes en je hebt nog een lekkere geur in je huis hangen ook!

Verder is het belangrijk om je huis goed te ventileren, Grondig schoon te maken, borden en bestek goed afwassen en de vis meteen weg te gooien in de kliko. Als je de vis in de kliko gooit zorg er dan wel voor dat de vis goed is ingepakt zodat de kliko niet naar rotte vis gaat stinken.