24 januari 2022

Young man sitting on the floor using laptop surrounded with great number of different things

Verkoop opleiding

Lijkt het jou wel wat om verkoopmedewerker te zijn? Dan is een verkoop opleiding misschien wel iets voor jou. Je volgt deze opleiding bijvoorbeeld bij Fabius opleidingen. Fabius heeft leslocaties in heel Nederland op meer dan 50 locaties. Je kunt dus vaak ook nog bij jou in de buurt je opleiding volgen. En je hoeft niet iedere dag naar een les toe. De lessen zijn maar één keer per week. Je hebt dan ongeveer een halve dag les. Daarnaast besteden studenten van de verkoop opleiding gemiddeld een halve dag aan hun huiswerk.

Lessen

De lessen van de verkoop opleiding duren 3 uur. Je begint om 9 uur in de ochtend of om 7 uur in de avond, dat kun je zelf kiezen. Het hangt af van de startdatum van je verkoop opleiding op welke dag je naar de lessen moet. De verkoop opleiding bij Fabius duurt een jaar. Daarvan besteed je de eerste 30 lessen aan de opleiding tot administratief medewerker. De verkoop opleiding is namelijk één van de mogelijkheden van de vervolgopleidingen in de commerciële richting van de opleiding administratief medewerker. De laatste 10 lessen zijn de verdiepende verkoop opleiding.

Inhoud

Tijdens die laatste 10 lessen wordt er ook gericht geleerd voor de functie van verkoopmedewerker. Zo leer je over gesprekstechnieken en productpresentatie. Je leert daardoor hoe je een product kunt verkopen aan een klant in een winkel, maar ook hoe je op een goede manier het gesprek aangaat als iemand iets niet wil en het zo kunt ombuigen naar een positieve ervaring. Alle informatie vind je op deze pagina.