27 november 2021

Waterdichte laars: bekijk de extra zorg voor haar.

Dit type schoen biedt het ideale comfort voor elke activiteit, lang of kort, en een goede weerstand tegen de meest uiteenlopende scenario’s. Je moet echter voorzichtig zijn, want zelfs hoogwaardige materialen zijn gevoelig voor scheuren, vuil, schimmel en andere mogelijke schade. Stel je de situatie voor: je bent op een prachtige tocht, maar om die te voltooien moet je een overstroomd gebied oversteken als gevolg van het smelten van de sneeuw die de hele nacht is gevallen. De temperatuur is laag en je hebt zeker een flink aantal kilometers afgelegd. Het blijkt dat je waterdichte dames regenlaarzen niet in de beste staat is.

Het resultaat van deze scène is voorspelbaar: je zult het natte terrein moeten doorkruisen, je voeten doorweekt moeten maken en hopen snel naar je hotel, kamp of huis te gaan om je sokken te verwisselen.

Je zult het in ieder geval nog kouder voelen en blaren op je voeten hebben. Hoogstens vat je een flinke verkoudheid of heb je last van een gebrek aan bloedcirculatie in je onderste ledematen. Daarom is het zo belangrijk om voor het onderhoud van je waterdichte laarzen te zorgen, omdat je gebreken alleen opmerkt wanneer je ze het meest nodig hebt.

In de post van vandaag geven we je tips over hoe je je regenlaarzen schoonmaakt, opbergt en conserveert, en hoe je de waterdichtheid van je materiaal behoudt, zodat ze altijd beschikbaar zijn, klaar voor het volgende avontuur!

Hoe maak je een waterdichte laars van de buitenkant schoon?

Het schoonmaken van je waterdichte dames regenlaarzen kan niet wachten. Dit betekent dat de uitwendige reiniging direct na gebruik moet worden uitgevoerd, zoals bij wandelen, reizen of kamperen. Deze maatregel is de eerste stap om te voorkomen dat het materiaal vuil of bijl wordt.

Als je dit niet meteen doet, kan er vuil in je regelaarzen komen, en als je besluit om hem schoon te maken, zal het meer werk vergen en kan het zijn dat je niet alles kunt verwijderen. Om geen fouten te maken, dien je de reinigings- en gebruiksaanbevelingen correct op te volgen die in de producthandleiding worden voorgesteld.

Als je jouw waterdichte kofferbak echter niet hebt bewaard, kun je deze regelmatig schoonmaken met een vochtige doek of een zachte borstel met water. De keuze tussen doek en borstel hangt af van de hoeveelheid opgehoopt vuil en modder. Het belangrijkste is om de stof niet te dragen met meer schurende materialen.